Sound Alchemy

Sound Alchemy

Ljud för läkning och transformation"The human body is a living resonator for sound"

Hazrat Inayat Khan

sufi mästareSound healing är en av de äldsta kända former av helande. Människor har använt sig av ljud och toner för att finna harmoni, för transformation och för ceremoni. Ljudet från exempelvis klangskålar och den mänskliga rösten skapar kraftfulla vibrationer som påverkar oss människor genom resonans.

All materia och energi består av vibrationer, och därigenom alla celler, alla organ i kroppen. Ljud kan lyfta stagnerad energi, vitalisera och stämma om och även påverka de subtila energilagren i människan. 


Ljudet skapar en väv rik på övertoner, ett bad av vibrationer som påverkar på djupet och lämnar kvar en känsla av avslappning och harmoni samt hjälper kroppen att sänka stressnivåerna och gå in i återuppbyggnad och självläkning.


Jag erbjuder både enskilda behandlingar och gruppessioner, där ljudets verkan är en viktig komponent och katalysator för att frigöra blockerad energi i olika former och för att öka känslan av välbefinnande och kontakt med dig själv. 


Även i dansen bjuder jag in dig att frigöra din röst genom en fördjupad kontakt med din kropp, din andning och din egen kraft. 


Rörelsens och tonernas alkemi


När du släpper inlärda begränsningar kan din kraft, livsglädje och kreativitet ta mer plats i ditt liv. Det är en resa i kroppens och känslans intelligens, i att utforska våra inre landskap och det som begränsar vårt genuina uttryck. Vi utforskar tonernas och röstens verkan i kroppen genom övningar i rörelse och i vila. Vi dansar och rör oss i närvaro för att öppna livsflödena och lyssnar in kroppens och själens behov.

Med barnets öppna sinne och nyfikenhet kan vi låta våra egna toner vibrera i kroppen och frigöra spänningar, återupptäcka det fria flödet som vi hade när vi föddes och som är vår födslorätt.


Det sker någonting när vi får lyssna till vår egen röst, ett erkännande och bekräftelse som du ger till dig själv, "här kommer jag!". Det är en upptäcktsresa i din egen värld av rörelse och toner, tillsammans med en grupp människor i en trygg miljö.


Titta gärna in i Kalendarium för kommande kurser.


Det bästa du kan ge dig själv är din egen närvaro.
Röst från en gruppdeltagare:


"Sången och klanginstrumenten vävs samman, förstärker varandra, går rakt in i hjärtat, luckrar upp. Det känns som jag svävar i en rymd. Den rationella rösten i huvudet tonar bort.

Så hör jag ett ord: Där! Och allt blir ett, det finns inga former eller gränser längre. Jag blir en del av det oändliga."

Kristina